Mirsad Ahmeti i Marko Čalić prvaci Hrvatske u boksu

Obranio naslov - Marko Čalić (desno) pobijedio je u finalu Alena Babića (T. DUBRAVEC/CROPIX)
Obranio naslov - Marko Čalić (desno) pobijedio je u finalu Alena Babića (T. DUBRAVEC/CROPIX)

Mirsad Ahmeti i Marko Čalić, boksači Pule, na danas okončanom prvenstvu Hrvatske održanom u Splitu okitili su se zlatnim medaljama i tako obranili naslove prvaka do kojih su prošle godine stigli u Zadru.

Istarski predstavnici ukupno su osvojili pet odličja na državnoj smotri - član Rovinja Marko Opšivač poražen je u finalu pa se morao zadovoljiti srebrom, dok su bronce pripale Rovinježu Luki Vrbancu i Puljaninu Sanjinu Polu Vrgoču. Pula je, uz Leonardo, jedini klub koji ima dva prvaka Hrvatske, s tim da su Zagrepčani uz dva zlata osvojili jedno srebro, dok je treća pulska medalja brončanog sjaja.

Po jednom su se na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja popeli predstavnici Sesveta, Velike Gorice, Sinja i splitskog Pit Bulla. Najboljim boksačem prvenstva proglašen je Filip Hrgović iz Leonarda, Marku Čaliću pripalo je priznanje za najboljeg tehničara, dok su najborbeniji par finala bili Mate Rudan (Pit Bull) i Franko Antić (Leonardo).

- Bilo je teže nego što sam očekivao, priznao je netom po okončanju prvenstva najbolji tehničar Marko Čalić. "Babić je izrazito jak boksač, na prvenstvu je do finala imao tri borbe od kojih je u dvije slavio prekidom, uz pobjedu na bodove četvrtfinalu nad Bepom Filipijem, srebrnim lani iz Zadra. Protiv mene se želio dodatno dokazati i finalna borba je bila sve samo ne lagana. On je odmah jurnuo, ja sam ostao miran i prva runda otišla je u moju korist.

U drugoj smo bili izjednačeni, malo sam kiksao na početku te runde i nisam zadovoljan kako sam odradio taj period, ali zato sam ga u trećoj rundi baš 'istukao'. Slobodno možemo to tako reći, jer sam u trećoj rundi stvarno deklasirao Babića i na kraju slavio jednoglasnom odlukom sudaca."

Čalić je tako stigao do trećeg naslova prvaka Hrvatske u nizu, ukupno četvrtog. Lanjsko zlato obranio je i njegov klupski kolega Mirsad Ahmeti, dok to nije uspjelo Sanjinu Polu Vrgoču, koji je zbog ozljede morao predati polufinalnu borbu.

- Mirsad je deklasirao svog protivnika u finalu i slavio prekidom u prvoj rundi, dok ostaje žal za Sanjinom. U finalu "njegove" srednje kategorije Rovinjež Opšivač je tijesno poražen od Žižića iz Sinja, no riječ je o dvojici boksača s kojima Sanjin, da je bio zdrav, ne bi imao previše problema. U boksu je teško nešto sa sigurnošću prognozirati, jer uvijek može zalutati neki iznenadni udarac, ali sto posto sam uvjeren da bi Sanjin bio prvak da nije bilo te nesretne ozljede. Imao bi tako naš klub tri boksača i tri prvaka kao i lani, ali što je, tu je, zaključio je Marko Čalić. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter