Miroslavu Petkoviću zlatna plaketa općine Medulin


Miroslava Petkovića iz Vinkurana, osvajača zlatne medalje na Europskom prvenstvu za osobe s invaliditetom u bacanju diska (kategorija F57), primio je u srijedu načelnik Medulina Goran Buić te najavio nastavak podrške i dodatnu pomoć uspješnom sportašu. "To je uspjeh vrijedan poštovanja i pažnje", poručio je Buić pohvalivši Petkovića što nije odustajao u najtežim trenucima i tako postao vrhunski sportaš. Petkoviću je čestitala i pročelnica Suzana Racan Stern.

Ispred Rusa i Poljaka

Na Europskom prvenstvu u Grossetu Petković je oborio rekord EP-a, ali i vlastiti rekord u bacanju diska s 42,84 metra. To je postigao sa samo šest hitaca od kojih su tri bila njegov osobni rekord.

- Puno mi znači što sam osvojio zlatnu medalju ispred predstavnika Poljske i Rusije, Janusza Rokickija i Alexeja Ashapatova, koji posjeduju nekoliko medalja s raznih prvenstva i paraolimpijskih igara. Sljedeći mi je cilj Svjetsko prvenstvo u Londonu 2017. te olimpijsko natjecanje u Japanu 2020., poručio je Petković.

Načelnik Buić najavio je i mogućnost stipendiranja sportaša kroz inicijativu koju priprema Savjet mladih općine Medulin. Petković mu se zahvalio za pomoć pri nabavci opreme, što mu olakšava treninge i pripreme za prvenstva. Zahvalio se i Igoru Buiću, tajniku Sportske zajednice koji mu je pomagao u nabavi rekvizita, zatim svom treneru Edisu Elkaseviću te Sandri Perković za potporu od samog početka. Mnogo su mu pomogli, rekao je, društvo i mještani koji su ga poticali.

Zanimljivo je da Petković trenira tek dvije godine, a zlatnu je medalju osvojio baš 12. lipnja kada Medulin obilježava Dan općine. Buića je zanimalo kako izgleda radni dan vrhunskog sportaša.

Treninzi dvaput dnevno

- Treninzi traju od ponedjeljka do subote, dok je nedjelja dan za odmor. Trenira se dvaput dnevno, a dan počinje oko 11 sati bacanjem diska raznih težina, a popodne slijedi trening u teretani uz kombinaciju vježbi snage i specifičnih vježbi, rekao je Petković, kojemu je Buić uručio zlatnu plaketu za uspjeh i najavio isplatu donacije Atletskom klubu Medulin za potrebe treniranja Miroslava Petkovića kojeg čekaju intenzivne pripreme za Svjetsko prvenstvo. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter