Miroslav Ćiro Blažević ponovno na klupi Zagreba

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najpoznatiji hrvatski nogometni trener, legendarni Miroslav Ćiro Blažević (77) novi je trener NK Zagreba, a svoj drugi mandat na klupi pjesnika započet će u petak kada će Zagreb u susretu 15. kola Prve HNL ugostiti Hajduk, objavio je Jutarnji list.

Kako piše Jutarnji, Blažević je napustio Zagreb 2008. godine nakon svađe s predsjednikom kluba Draženom Medićem, ali su uz posredovanje zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića ipak odlučili ponovno surađivati s ciljem spašavanja Zagreba od ispadanja. Zagreb je trenutačno pretposljednji, 11. na ljestvici sa samo devet osvojenih bodova, a za deveteroplasiranim Interom iz Zaprešića, koji drži posljednje mjesto koje osigurava ostanak u ligi, zaostaje šest bodova.

Nakon Blaževića, koji je 2008. godine sa Zagrebom zauzeo šesto mjesto u prvenstvu, momčad su s promjenljivim uspjehom vodili Luka Pavlović, Igor Štimac, Ivo Šušak, Luka Pavlović, Gordan Ciprić, Dražen Besek, Luka Bonačić i Dražen Madunović.

Blažević je u više od četiri desetljeća dugoj trenerskoj karijeri vodio veliki broj klubova, a bio je i izbornik Švicarske, Hrvatske, Irana, te Bosne i Hercegovine. Najznačajniji uspjesi su mu osvajanje naslova prvaka Jugoslavije s Dinamom 1982. i treće mjesto na Svjetskom prvenstvu 1998. s Hrvatskom. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter