Miro Kovač novi međunarodni tajnik HDZ-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjedništvo HDZ-a danas je imenovalo dr. Miru Kovača novim međunarodnim tajnikom stranke, umjesto dosadašnjeg tajnika Davora Ive Stiera, priopćeno je kasno popodne iz HDZ-a.

"Kako je na današnjoj sjednici Predsjedništva HDZ-a sam obrazložio, dosadašnji međunarodni tajnik HDZ-a Davor Ivo Stier u dogovoru s vodstvom stranke prepustio je dr. Kovaču dužnost zato što zbog brojnih zastupničkih obaveza u Europskom parlamentu, te angažmana u skorašnjoj predizbornoj EU kampanji, više neće biti u mogućnosti adekvatno obnašati", ističe glasnogovornica HDZ-a Dajana Bebek.

Dr. Kovač, rođen 1968. u Splitu, dugogodišnji je hrvatski diplomat koji je u svojoj karijeri obnašao dužnosti, među ostalim, pomoćnika ministra vanjskih poslova RH (2004.) te veleposlanika u SR Njemačkoj (2008. - 2013.).

Profesionalnu karijeru počeo je 1995. u Uredu predsjednika Republike dr. Franje Tuđmana. U Središnjicu HDZ-a prelazi iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova. Oženjen i otac troje djece, dr. Kovač stekao je doktorat iz povijesti međunarodnih odnosa na Sveučilištu Sorbonne Nouvelle u Parizu, navode iz HDZ-a.

Predsjedništvo HDZ-a donijelo je danas još dvije kadrovske odluke: Nada Murganić iz Karlovca ulazi u Hrvatski sabor kao zamjenica zastupnika u VII. izbornoj jedinici umjesto Damira Jelića, a Margareta Mađerić imenovana je tajnicom HDZ-a za iseljeništvo. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter