Mirni prijeti ovrha

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U sjedištu tvornice za preradu ribe Mirna u srijedu se direktorica Gordana Vesovic sastala s vlasnicima dvadesetak ribarskih brodova na potezu od Rijeke do Vrsara. Vlasnici brodova koji zapošljavaju 160 ribara pretprošle i prošle godine predali su Mirni sitnu plavu ribu, koja im još nije placena, pa su zbog toga zapali u poteškoce.

Ribari su nas izvijestili da su od direktorice Vesovic opet dobili obecanja da ce im platiti ribu. Za to se, medutim, moraju stvoriti uvjeti. Vesovic im je rekla da su našli bolje kupce za konzerve, pa ce ribu placati iz sredstava ostvarenih prodajom.

Najavila im je i prodaju stare hladnjace i Mirninog dijela brodogradilišta pokraj stare tvornice duhana, cime ce namaknuti sredstva za poboljšanje likvidnosti tvornice.

Ribari naglašavaju da do sastanka vjerojatno ne bi ni došlo da cetiri vlasnika obrta nisu tužila Mirnu za dospjele racune, zbog cega joj sada prijeti ovrha. Kažu da do njihove tužbe u Mirni nisu željeli ni razgovarati o dugovima, koji se penju na pet milijuna kuna. Naprotiv, u Mirni su stalno tvrdili da su im napravili uslugu što su im otkupili ribu jer bi ju u protivnom morali bacati u more.

- Uskoro cemo objaviti natjecaj za prodaju stare hladnjace, cime cemo ne samo namiriti ribare, vec i dovršiti investiciju u proizvodne pogone radi dobivanja izvoznog broja i ponovnog izlaska na tržište zemalja Europske unije. Ribari su s razumijevanjem primili naša objašnjenja, pa ce pricekati rasplet ove svima neugodne situacije, rekla nam je Gordana Vesovic.


Podijeli: Facebook Twiter