Mirna: Žalba na obustavu predstečajne nagodbe

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Uprava Mirne danas je, sukladno zakonskom roku, podnijela žalbu protiv rješenja o obustavi postupka predstečajne nagodbe u cilju poništenja zadnjeg ročišta i zakazivanja novog, na kojem bi se ponovno razmotrile sve činjenice i argumenti te spasila 252 radna mjesta i očuvala proizvodnja, odnosno osigurala budućnost tisuću obitelji vezanih uz Mirnu, objavljeno je iz te rovinjske tvrtke.

U priopćenju se posebno ističe da su podršku žalbi iskazali i radnici i sindikalna podružnica Mirne, "koji su na jučerašnjem zboru radnika donijeli odluku o punoj potpori upravi Mirne na podnošenje žalbe na rješenje o obustavi postupka predstečajne nagodbe i operativnom restrukturiranju Mirne Rovinj od 25. veljače 2014. godine, a koju su putem dopisa poslali i Ministarstvu financija odnosno ministru Liniću".

Podršku upravi, koja je tijekom proteke dvije godine uspostavila izvrsnu suradnju s ribarima te platila sve zaostale obveze, dok se tekuće podmiruju u rokovima, iskazali su i ribari pismom te svojim potpisima, u vjeri da će svojim glasom i podrškom pomoći u borbi protiv stečaja Mirne, očuvanju proizvodnje i radnih mjesta zaposlenih i ribara, očuvanju jedne od najstarijih tvornica ove vrste u Europi, navodi se u priopćenju u čijem su prilogu i spomenuta pisma podrške.

Rješenje kojim se obustavlja postupak predstečajne nagodbe nad Mirnom Nagodbeno vijeće Fine objavilo je 25. veljače, uz obrazloženje da se postupak mora obustaviti zbog neizglasavanja plana financijskog restrukturiranja tvrtke te zbog isteka zakonskog roka za provođenje tog postupka. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter