Mirna prodaje hladnjacu i radionicu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Danas je ponovno pocela proizvodnja u tvornici za preradu ribe Mirna nakon tri tjedna zastoja nastalog zbog teškoca s nabavom repromaterijala. Da bi sprijecio zastoje koji nastaju zbog kronicne nelikvidnosti tvornice, Nadzorni odbor je donio odluku o prodaji dva objekta koji su vec niz godina izvan funkcije.

Prvi je stara hladnjaca, koja se nalazila u adaptiranoj zgradi nekadašnjeg zatvora u uvali Valdibora, gotovo u centru Rovinja. Drugi je zgrada nekadašnje brodogradevne radionice u južnoj gradskoj luci. I jedan i drugi objekt u neposrednoj su blizini mora pa za njihovu kupnju ima zainteresiranih.

- Prodaja ovih zgrada je u neku ruku kontraproduktivna, jer se i dalje odvijaju dubinska snimanja investitora zainteresiranih za kupnju Mirne. No, ti su postupci spori, a tvornica ne smije cekati jer se time ugrožava proizvodnja i njen opstanak, kaže predsjednik Nadzornog odbora Mirne Dubravko Žganec.

Prodajom stare hladnjace i zgrade u brodogradilištu s dvorištem Mirna namjerava namaknuti novce za dovršenje rekonstrukcije proizvodnih pogona. Pokrenuta je da bi se ponovno mogao dobiti izvozni broj, bez kojeg Mirna ne može izvoziti u zemlje Europska unije.

Nadalje, platit ce se dugovi ribarima za isporucenu ribu u prošloj i pretprošloj godini. Prema izjavama ribara, Mirna im duguje oko pet milijuna kuna, zbog cega se oni moraju zaduživati kod banaka pa su se neki odlucili za naplatu sudskim putem.


Podijeli: Facebook Twiter