Mirna noc i jedno izgorjelo krovište

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Gundulicevoj ulici u Puli je na krovištu kuce u 1,30 sati u novogodišnjoj noci izbio požar, koji su pulski vatrogasci ugasili u 4.30 sati. Stanari pet stanova evakuirani su, izvijestila je policija. Ozlijedenih u požaru nema a materijalna šteta se neslužbeno procijenjuje na oko 200 tisuca kuna.

Prema prvim rezultatima ocevida uzrok požara je prijenos topline sa dimnjaka na drvene grede a potom i na cijelo krovište koje je u potpunosti izgorjelo. Od šest stanova u zgradi iz pet su stanari na vrijeme evakuirani i smješteni kod rodbine. Pulski vatrogasci su brzom intervencijom sprijecili prodor vatre u stanove cime je izbjegnuta još veca materijalna šteta. Požar je gasilo osam vatrogasaca sa cetiri vozila a vatra je ugašena u 4.30 sati.

Inace, tijekom najlude noci u Istri je prošlo mirno bez ozlijedenih osoba, kako u prometnim nesrecama tako i od uporabe pirotehnickih sredstava, izvijestili su iz OKC-a PU istarske. Naime, u policiji smo saznali da se od ponoci do subote u 10 sati ujutro na istarskim cestama dogodila tek jedna prometna nesreca, i to na podrucju Labina, u kojoj je evidentirana tek materijalna šteta.

Narušavanja javnog reda i mira utvrdeno je u tri slucaja, od cega dva u Puli a jedan u Labinu. Od uporabe pirotehnickih sredstava nije evidentirano niti jedno ozljedivanje.


Podijeli: Facebook Twiter