Mirna i njene ptice na meti fotoobjektiva

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Šezdesetak fotografa iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, Njemacke, Francuske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Brazila, a medu njima i poznata hrvatska imena Marin Topic i Ivan Balic Cobra, sudjelovat ce na šestom novigradskom Foto ex temporeu, koji se održava od danas do nedjelje.

Autori ce na ovom pozivnom natjecaju u organizaciji Udruge fotografa Istre i novigradske Zajednice Talijana stvarati na teme toka rijeke Mirne i ptica na njenom ušcu. Održat ce se i cetiri samostalne izložbe njegovih ucesnika u isto toliko gradova cijim teritorijem ta rijeka prolazi i koji su sponzori manifestacije.

Danas, nakon predavanja ravnatelja Naturae Histricae dr. sc. Elvisa Zahtile o flori i fauni na Mirni, koje pocinje u 19 sati, u galerijskom ce prostoru ZT-a biti otvorena izložba brazilskog autora Claudia Gomesa.

Otvorenje izložbe Rijecanina Voljena Grpca u hotelu Kaštel u Motovunu na redu je u cetvrtak u podne, a one austrijskog fotografa Wolfganga Fursta u etnografskom muzeju u Bujama u petak u isto vrijeme. Sat kasnije ce u galeriji Amato u Grožnjanu biti predstavljena ostvarenja bosanskog autora Edina Džeke.

Ljubitelji fotografije i znatiželjnici u program se mogu ukljuciti u subotu kad ce Ivan Balic Cobra voditi radionicu snimanja aktova na gradskoj plaži od 9 sati. U podne je u ZT-u zakazan okrugli stol o autorskim pravima fotografa i predstavljanje nove Autorske agencije, a nešto kasnije ce predstavnici sponzora - poznatih proizvodaca fotografske opreme te rijecki inovator Kristijan Mandic predstaviti svoje proizvode.

Fotografije nastale na Foto ex temporeu bit ce moguce pogledati od 17 sati pod šatorom na Velikom trgu. O najboljima ce odlucivati strucni žiri, svoje ce pobjednike birati i publika - glasanjem putem interneta ili na licu mjesta, a nagrade ce tu biti dodijeljene u 20 sati. Uslijedit ce zabava na plaži Waikiki.


Podijeli: Facebook Twiter