Mirna će opstati i proširiti proizvodnju

(M.MIJOŠEK)
(M.MIJOŠEK)

U rovinjskom Hotelu Lone u petak je održana Glavna skupština Mirne d.d., sazvana od strane dioničara Podravke d.d., a koji raspolažu s 63,95 posto redovnih dionica. Odlukom Glavne skupštine s dužnosti su opozvani dosadašnji članovi Nadzornog odbora Mirne - David Ilijevski, član i predsjednik Nadzornog odbora, Željko Bošnjak, član i zamjenik predsjednika te Ivana Jagačić, članica NO, dok su na njihova mjesta izabrani predstavnici Podravke - Mario Baburić, Branka Perković i Marina Diminić Visintin.

Nakon Glavne skupštine, održana je i konstituirajuća sjednica NO, na kojoj je imenovan Vladimir Bunić za člana Uprave - direktora Mirne. Naime, tome je imenovanju prethodila konstatacija da je dosadašnji predsjednik Uprave, Saša Krobot, u utorak 18. studenog, podnio neopozivu ostavku. Također, ostavku su podnijeli i članovi Uprave Marko Kardaš (12. studenog) te Siniša Slunjski, koji je to učinio još 29. rujna.

Širenje poslovanja

Novoizabrani direktor Uprave Mirne d.d. Vladimir Bunić, odmah nakon konstituirajuće sjednice, nije bio spreman za izjave, zamolivši novinare za strpljenje i priliku da se provede detaljna analiza poslovanja Mirne ne bi li se poduzelo sve što je moguće da se otkloni potreba stečaja nad Mirnom.

Spremniji na razgovor bio je novoizabrani predsjednik NO, Mario Baburić kazavši da je cilj u 2015. godini značajno ojačati proizvodnju.

-Strateški interes Podravke predstavlja širenje poslovanja programa konzervirane ribe s posebnim naglaskom na izvoz ribljih konzervi na regionalna tržišta. Naime, poznato je da Podravka u svom asortimanu ima međunarodno poznatu marku EVA, koja na godišnjoj razini ostvaraju promet više od 140 milijuna kuna, odnosno prodaje više od tri tisuće tona konzervirane ribe. Integracijom vlastitog lanca opskrbe otvaraju se velike mogućnosti za snažniji razvoj poslovanja robnih marki iz portfelja proizvoda Mirne kao i Podravkine robne marke EVA", rekao je Baburić navodeći da su pred Mirnom sada i znatna financijska ulaganja.

Na pitanje znači li to da radnici Mirne ne trebaju strahovati od otpuštanja ili  preseljenja tvornice, novoizabrani predsjednik NO odgovorio je niječno.

Opstat će i ostati

- Upravo suprotno. Očekujemo povećanje proizvodnje, a samim time i nova radna mjesta. Što se pak tiče preseljenja tvornice, o tome nije bilo riječi, i svi naši planovi vezani su za postojeću lokaciju, odgovorio je Babić, dodavši da će poznati brand Mirne ostati i opstati.

 Za kratki komentar zamolili smo i Evelina Marića, sindikalnog povjerenika u Mirni i predstavnika radnika u Nadzornom odboru.

-Podravka je postala većinski vlasnik Mirne. Ono što očekujem i čemu se nadamo je da Mirna zadrži sve radnike, poveća proizvodnju i vrati staru slavu koju zaslužuje, odnosno bude prepoznatljiv brand, rekao je Evelino Marić, dajući podršku Podravki, novom vlasniku Mirne. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter