Mirko Tabacchi najbrži na XCO Premantura 2016.


Talijan Mirko Tabacchi pobjednik je jubilarnog 20. izdanja XCO Premantura 2016. u najelitnijoj kategoriji jučerašnje utrke. Od samog starta, pa skroz do cilja koji je bio udaljen 31,4 kilometra on je predvodio ukupno 57 biciklista i ni u jednom trenutku nije dozvolio da mu se itko približi. Čak štoviše, svakim novim krugom povećavao je prednost i u cilj ušao sa vremenom 1:33.38 sati, odnosno skoro minutu brže od svog sunarodnjaka Luce Braidota. Dojam je da je mogao pojačati tempo da je to uistinu bilo i potrebno.

Najbolji Hrvati bili su Simičić i Pilski, dok je jedini predstavnik naše županije Sandi Bažon zauzeo 31. mjesto nakon što je imao jedno "bušenje" i čak tri puta morao je stati da napumpa gumu.

U elitnoj utrci kod "ljepšeg spola" Tanja Žakelj je i dalje neprikosnovena. Ipak, za razliku od prijašnjih godina ovoga puta je imala žestoku konkurenciju u Belomojnovoj koja joj je od samog starta doslovno bila "na kotaču". Upravo iz tog razloga utrku je završila dvije minute brže nego prethodne dvije godine kad je samo vozila, a sad se ipak utrkivala i dala sve od sebe, što dokazuje da i desetak minuta nakon utrke nije "došla sebi".

Nakon što su prošle godine dominirali Česi, jučer su u glavnim ulogama bili Talijanski "bikeri" što će, osim one najprestižnije kategorije, potvrditi i juniori u muškoj i ženskoj konkurenciji. Rekreativce su predvodili Ukrajinci, dok su kod veterana primat podijelili Hrvati i Slovenci. (Boris VIDULIN, snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter