Mirko Grgić novi predsjednik umaškog SDP-a

Tanja Vrbat bivša je predsjednica, a Mirko Grgić novoizabrani čelnik SDP-a Umaga (T. KOCIJANČIĆ)
Tanja Vrbat bivša je predsjednica, a Mirko Grgić novoizabrani čelnik SDP-a Umaga (T. KOCIJANČIĆ)

Mirko Grgić novi je predsjednik gradske organizacije umaškog SDP-a. Izabran je na nedavnim unutarstranačkim izborima na kojima je bio jedini kandidat za tu poziciju. Za njegove su zamjenike na redovnoj izbornoj konvenciji imenovani Niko Čančarević i Krešimir Vedo. Inače, Čančarević je aktualni dogradonačelnik, a Vedo direktor komunalnog poduzeća 6. maj.

Grgić, koji je na toj funkciji zamijenio Tanju Vrbat koja se pak sada natječe za čelnicu županijskog SDP-a, komentirao je da je zadovoljan članovima imenovanima u Gradski odbor.

Među 24 kandidata za 12 članova Gradskog odbora stranke izabrani su: Diego Banković, Vili Bassanese, Floriano Brenčić, Antonella Degrassi, Denis Dundović, Mauro Jurman, Aleksandar Mandić, Slavica Renko, Goran Slavujević, Slaviša Šmalc, Tanja Vrbat i Dražen Zagorec.

Valja podsjetiti da su gradonačelnik i njegov zamjenik, Bassanese i Jurman, u svom prijašnjem mandatu na te pozicije izabrani kao nezavisni, a u SDP su prešli lani u ožujku, pod čijom su kapom ove godine u svibnju nastupili na lokalnim izborima. Oni su prešli u tu stranku zajedno s ostalim članovima svoje liste "Za Umag/Per Umago", danas novopečenim potpredsjednikom SDP-a Vedom i odnedavno članovima Gradskog odbora, Degrassi, Brenčićem, Slavujevićem, Mandićem, Zagorcem i Bankovićem, koji je inače pročelnik Ureda gradonačelnika. (T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter