Mirko Filipović priznao uzimanje dopinga

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je prije dva dana na Facebooku objavio prekid karijere Mirko Filipović je u četvrtak na isti način potvrdio da je zbog efikasnijeg liječenja ramena uzimao i hormon rasta za koji je znao da se nalazi na listi zabranjenih supstanci.

- Prvi sam borac kojeg su suspendirali nakon odlaska u mirovinu, a evo o čemu se zapravo radi. UFC je potpisao ugovor s USADA-om, američkom antidopinškom agencijom koja će provoditi i koja odnedavno i provodi testiranja boraca. Morao sam ispuniti upitnik kao i svi borci i specificirati gdje se nalazim tijekom priprema zbog dolaska njihovih ljudi na testiranje. Kada su počeli problemi s ramenom, s obzirom na to da klasične metode poput leda i masaža nisu pomagale, prešao sam na krvnu plazmu koju sam dobivao direktno u rame, a uz to sam uzeo malu količinu hormona rasta radi bržeg zacjeljivanja, napisao je Filipović na svom Facebooku i potvrdio da je znao da se hormon rasta nalazi na listi zabranjenih supstanci, ali je smatrao da je to jedini način da spasi rame.

- Nakon šest dana plazmi i hormona došli su me testirati, uredno sam dao uzorak krvi i urina i odmah sam obavijestio UFC o testiranju, kao i da sam radi sanacije ramena uzeo malu količinu hormona rasta, jer ništa drugo ne pomaže, a želio sam odraditi borbu pod svaku cijenu. Ako budem morao otkazati borbu zbog ramena, znao sam da je to kraj. Prošlo je osam mjeseci od posljednje borbe, a ja u ovim godinama ne mogu čekati 5 ili 6 mjeseci do iduće borbe. Niti su nalazi testiranja gotovi, niti sam siguran da će se supstanca naći, jer sam to uzeo svega nekoliko dana samo da spasim borbu i rame. Oni su nekakvu suspenziju odrezali i to samo zato jer sam im sam rekao o čemu je riječ. Suspenzija nema nikakvog smisla jer sam se povukao, i to radi ozljeda po cijelom tijelu, a kruna je bila ozljeda ramena, kaže u nastavku svoje poruke Filipović u kojoj zaključuje da je objavio prekid karijere i da zato njegovo prozivanje i suspenzija nemaju smisla. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter