Mirko Filipovic pobijedio Raya Sefa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski majstor borilackih vještina 37-godišnji Mirko Filipovic u subotu navecer u zagrebackoj Areni pred 12.000 gledatelja pobijedio 41-godišnjeg Novozelandanina Raya Sefa jednoglasnom odlukom sudaca nakon tri runde borbe.

Filipovic je tijekom K-1 karijere ostvario 16 pobjeda i 7 poraza. Pobijedio je velikane poput Petera Aertsa, Marka Hunta i Remyja Bonjaskog, a bio je i prvi koji borac koji je uspio svladati americkog diva Boba Sappa, nokautiravši ga nakon samo 86 sekundi borbe.

Na K-1 Grand Prixu turniru 1999., tada 25-godišnji Filipovic, stigao je do finala, pobijedivši pritom iskusnog Mikea Bernarda, japansku zvijezdu Musashija i australskog karataša Sama Greca. Iako je imao slomljeno rebro Filipovic je nastupio u finalnoj borbi, ali teško ozlijeden nije mogao protiv legendarnog Nizozemca Ernesta Hoosta, koji je cetiri puta u karijeri osvojio K-1 Grand Prix turnir.

Dvije godine kasnije prihvatio se novog izazova i poceo je graditi karijeru u mješovitim borilackim vještinama, tzv. ultimate fightu. U 40 borbi upisao je 27 pobjeda, a vrhunac karijere u ultimate fightu doživio je 2006. godine kada je postao svjetski prvak, osvojivši Prideov Grand Prix turnir. Tada je u polufinalu svladao Wanderleija Silvu, a u finalu Josha Barnetta.

Ray Sefo je u 78 borbi ubilježio 56 pobjeda i osam puta je bio sudionik K-1 Grand Prix turnira.


Podijeli: Facebook Twiter