Mirjana Sanader nije došla svjedočiti, kazna 5.000 kn

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mirjana Sanader, supruga bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a, danas nije došla na zagrebački županijsku sud gdje je trebala svjedočiti na suđenju u slučaju Fimi-media.

Njezin nedolazak odvjetnici Ive Sanadera obrazložili su službenom spriječenošću, no sutkinja Ivana Čalić svejedno joj je odlučila naplatiti 5.000 kuna kao troškove odgode današnje rasprave.

Mirjana Sanader navodno je na stručnoj međunarodnoj konferenciji od 20. do 22. studenog, a iako je planirala otputovati nakon današnjeg svjedočenja, predavače su, po riječima odvjetnika Čede Prodanovića, jučer poslijepodne zvali da dođu ranije.

Supruga nekada najmoćnijega hrvatskog političara na sudu je, među ostalim, trebala pojasniti je li bila u obiteljskoj vili u Kozarčevoj ulici kada je bivši HDZ-ov rizničar Mladen Barišić tamo navodno donosio novac za bivšeg premijera.

Ivo Sanader optužen je da je "zaradio" 15 milijuna kuna izvlačenjem novca iz državnih institucija i tvrtki preko agencije Fimi-media, koja je navodno punila i HDZ-ov crni fond.

Sanaderova supruga kao svjedok će biti pozvana na raspravu 2. prosinca, dok bi na idućem ročištu, 25. studenog, trebao svjedočiti njezin otac Ivo Šarić. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter