Mirjana Jelenic prva žena na celu istarskog tužiteljstva

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cini se da je Istra nakon gotovo cetiri godine dobila županijskog državnog odvjetnika: prema neslužbenim informacijama, bit ce to Mirjana Jelenic, cime ce, ako je informacija tocna, postati prva žena na celu istarskog tužiteljstva. Ona je do sada obnašala funkciju zamjenice županijskog državnog odvjetnika, na koju je imenovana potkraj 2007., a prije toga bila je zamjenica u pulskom Opcinskom državnom odvjetništvu.

Mjesto celnog covjeka istarskog tužiteljstva, podsjetimo, koncem 2005. godine napustio je Vlatko Nujic, a od tada su se na toj funkciji izmijenila dva vršitelja dužnosti, dok je nekoliko natjecaja za to mjesto propalo.

- Nakon odlaska Davorke Smokovic s mjesta opcinske državne odvjetnice u Pazinu na to je mjesto još 8. lipnja kao vršitelj dužnosti imenovan Siniša Milevoj, a o imenovanju županijskog državnog odvjetnika u Puli bit cete pravovremeno izvješteni kada to objavimo na internetskim stranicama DORH-a, odgovorila je na naš upit glasnogovornica Državnog odvjetništva RH Martina Mihordin.

Na konkretno pitanje je li tocno da je za celno mjesto u Županijskom državnom odvjetništvu konacno izabrana upravo Mirjana Jelenic, Mihordin je odgovorila da nam na to ne može odgovoriti. Isti odgovor dobili smo i na pitanje dolazi li glavni državni odvjetnik Mladen Bajic u cetvrtak u Pulu.


Podijeli: Facebook Twiter