Mirjana Fabris kandidatkinja za načelnicu Tinjana

Davor Šuran, Valter Flego, Mirjana Fabris i Dano Červar (A. DAGOSTIN)
Davor Šuran, Valter Flego, Mirjana Fabris i Dano Červar (A. DAGOSTIN)

- Nudimo pošten, iskren i transparentan rad te općinu koja će biti jednaka za sve, kazao je predsjednik tinjanske općinske podružnice IDS-a Davor Šuran na predstavljanju IDS-ove kandidatkinje za tinjansku načelnicu Mirjane Fabris i stranačke liste čiji je nositelj Dano Červar.

- Kandidirala sam se nezadovoljna netransparentnim radom načelnika i vijeća, poručila je Fabris. Dodala je da će povratiti ili stopirati općinska ulaganja u tvrtku Cerot ili poslovnu zonu Finida tamo gdje Općina nije vlasnik.

"Načelnička plaća postala je pretežak uteg za naš mali proračun", veli ona, pa će ako bude izabrana raditi volonterski, a novac usmjeriti na kreditiranje poduzetnika i obrtnika. Osnivanjem turističke zajednice objedinit će cjelokupnu turističku ponudu općine, osnovati sportsko društvo Tinjan, a organizaciju Sajma pršuta vratiti Općini.

- Vrijeme je za promjene, za vraćanje povjerenja institucija u Općinu Tinjan s obzirom na njeno dosadašnje poslovanje, kazao je Červar. Poručio je da će novi dječji vrtić graditi uz sadašnju školu, a ne kako je sada planirano u sklopu poslovne zgrade. Važnim je istaknuo asfaltiranje županijskih cesta te poboljšanje sigurnosti na cesti Pazin - Poreč.

"Proteklih je godina bilo žalosno i sramotno čitati da Općina ne plaća vrtić, vatrogasce ili hitnu pomoć, dok istovremeno ulaže u projekte parkova kornjača ili lavande", nastavio je Šuran. Predstavljanju je prisustvovao i Valter Flego, IDS-ov kandidat za istarskog župana. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter