"Mirisi i okusi Istre" gostovali u Rovinju

(Snimila Mihaela MEDIĆ)
(Snimila Mihaela MEDIĆ)

Iako vrijeme nije baš bilo na strani izlagača, manifestacija "Mirisi i okusi Istre" koju organizira tvrtka Tržnica iz Pule, a koja je jučer "gostovala" na rovinjskoj tržnici, privukla je pažnju domaćeg stanovništva, ali i njihovih gostiju. Za razliku od uobičajene mirne i pomalo otužne slike u jesenskim i zimskim mjesecima, tržnica je živnula, a da ugođaj bude potpuniji pobrinuli su se članovi skupine Boom koji su raznolikim repertoarom dali atmosferi dodatnu toplinu.

Uz domaće prodavače i proizvođače na tržnici, tik do mora moglo se razgledati i kupiti autohtone istarske proizvode, ali i suvenire i razne ukrase i korisne predmete, pa je to bila idealna prilika za posljednju kupnju originalnih poklona. Uz blagdanske ukrase, suvenire od maslinovog drveta, med, sireve svih vrsta od kravljeg, kozjeg i ovčjeg mlijeka, pršut i suhomesnate proizvode, domaća vina, prirodne sokove, slastice, ulja od lavande te brojne druge proizvode posebnu je pažnju plijenila mala izložba sezonskih gljiva koju su priredili članovi udruge gljivara "Sunčanica".

Pehrambeni proizvodi mogli su se i kušati, pa su svi uživali u ovoj manifestaciji koju je pulska Tržnica organizirala u suradnji s rovinjskim Komunalnim servisom. (M. MEDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter