Miri Juricu prva nagrada Phototurista

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Miro Juric i njegova fotografija boškarina i suhozida bili su slavljenici završnice 3. ex temporea fotografije Photourist održanog u nedjelju u vodnjanskoj Kreativnoj kuci. Ovogodišnja tema Photourista bila je "Kažuni i suhozidi", a o radovima 35 prijavljena autora odlucivao je žiri u sastavu: Narcisa Bolšec Ferri, Nina Šperanda i Duško Marušic Cici.

Za Juricev rad, koji je nagraden samostalnom izložbom s katalogom u galeriji Loggia, žiri je kazao: "Pobjednicka fotografija Mire Jurica odiše monumentalnošcu i odaje dalijevsku, nadnaravnu atmosferu. Prikazani boškarin zamrznut u svoj svojoj grandioznosti suprotstavljen je istarskom grubom kamenu, te dobivamo dojam kao da se spremaju na dvoboj. Blagi i nezasiceni tonovi ovog rada podsjecaju na neka druga vremena, vremena sa starih i zubom vremena nacetih fotografija. Vrlo uspjeli rad koji, osim svojom likovnošcu, oduševljava i tehnickom izvedbom."

Nagradu je u ime organizatora, Kreativne kuce, autoru dodijelila Roberta Weissman Nagy. Drugoplasirani autor je Lovro Barbalic, a on osvaja samostalnu izložbu s katalogom u Kreativnoj kuci.

ljedeca tri nagradena autora su Kristijan Macinic, Dalibor Talajic i ponovo Miro Juric. Ostale sponzorske nagrade osvojili su Dalibor Talajic, Alen Niessner i Marino Reljica Kostic. (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter