Mirela Holy osniva stranku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mirela Holy, nezavisna saborska zastupnica koja je nedavno napustila SDP, danas je Hini potvrdila da osniva stranku čija će politika biti održivi razvoj s ljudskim pravima i pravdom, gospodarskim razvojem i zaštitom okoliša. 

"Istina je da radim na stranci, napisani su nacrti prijedloga Programa i Statuta koji su trenutno u fazi rasprave i usklađivanja. Početkom rujna idem u Bruxelles kao gošća na sastanak Europske stranke zelenih", kaže Mirela Holy. 

"Politika stranke će biti politika održivog razvoja s tri jednakovažna stupa: ljudskim pravima i pravdom, gospodarskim razvojem i zaštitom okoliša. To je sve što u ovom trenutku mogu reći", rekla je Hini saborska zastupnica Mirela Holy.     

Dodala je da će stranka najvjerojatnije biti osnovana na jesen te da još nije odlučeno kako će se zvati.

Holy je u lipnju ove godine izašla iz SDP-a nakon što je odbijen njezin amandman kojim je tražila osnivanje Nacionalne parkovne agencije. Tvrdila je da je neosnivanjem te agencije SDP iznevjerio Plan 21, svoj predizborni program. Nakon napuštanja SDP-a najavila je da ostaje u Saboru kao nezavisna zastupnica, da ne razmišlja o nekoj drugoj političkoj opciji ili klubu zastupnika te da će u parlamentu podržavati Vladine prijedloge koji budu u skladu s Planom 21. U Hrvatskom saboru je članica Odbora za gospodarstvo, Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina i Odbora za zaštitu okoliša i prirode.  

Mirela Holy ušla je u Sabor nakon što je u lipnju 2012. dala ostavku na dužnost ministrice zaštite okoliša i prirode. Ostavku je dala pošto je u javnosti objavljeno pismo kojim je od predsjednika uprave Hrvatskih željeznica Renea Valčića tražila da tajnicu spasi od otkaza. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter