Mirela Holy kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba?

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Bivša ministrica zaštite okoliša Mirela Holy postaje sve traženija politička akvizicija. Naime, Hrvatski laburisti su joj ponudili da bude njihova kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba. Zasad se još pregovara o ponudi, tvrdi Dragutin Lesar, šef laburista.

"Utanačili smo nekoliko točaka koje su za ovu fazu kandidacijskog postupka bile nužni i potrebni, a proces odlučivanja je pokrenut u zagrebačkoj podružnici", izjavio je jučer Lesar za HRT, upitan je li bilo pregovora s bivšom ministricom zaštite okoliša.

Mirela Holy nešto je suzdržanije odgovorila od Lesara, ali razgovore o kandidaturi za gradonačelnicu Zagreba ne opovrgava.

"Ne mogu reći da nije bilo različitih poruka, ali ja mogu i ovom prilikom ponoviti da sam ja članica SDP-a i kao takva sam lojalna stranci kojoj pripadam. Do kada? Pa, evo, dokle me stranka bude trpjela", rekla je Holy.

HRT pak, po neslužbenim informacijama, saznaje da će Holy u SDP-u ostati jako kratko, jer u proceduru uskoro ide sporni Zakon o otpadu zbog kojega je kao ministrica dobivala prijetnje smrću. Navode da nema šanse da će Holy u Saboru prešutjeti neka kompromisna rješenja svog nasljednika Zmajlovića, a to će joj biti drugi žuti karton od SDP-a.

Također, HRT-ovci neslužbeno saznaju da će, ako i prihvati kandidaturu, Holy ostati neovisna i neće prijeći u Hrvatske laburiste-Stranku rada. (Danas.hr)


Podijeli: Facebook Twiter