Miranda Brcic naj-mama na svijetu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zlatna plaketa za najbolju mamu na svijetu, koju vec šestu godinu zaredom dodjeljuje Društvo distroficara Istre, ove je godine pripala Mirandi Brcic iz Pule.

Ona se trideset i sedam godina, uz svesrdnu pomoc obitelji, brine za sina Alena, koji boluje od najtežega oblika progresivne mišicne distrofije i od najranijeg se djetinjstva krece u invalidskim kolicima.

Plaketu joj je u njezinu domu u Valdebeku urucio predsjednik društva Davor Komar, koji je naglasio da je njezina obitelj primjer kako život podrediti životu s osobom s invaliditetom te da se ona cijeli život za svoga sina borila kao lavica.

"Otkad Alen boluje, mama Miranda nije imala mnogo vremena za sebe. Njezin su život Alen i obitelj. S obzirom na to da mu je tuda pomoc potrebna 24 sata, ovisi iskljucivo o mami Mirandi i ocu Vitoriju", rekao je Komar te dodao da bi ona svojom požrtvovnošcu trebala biti primjer svima.

Skromna je i nasmiješena Miranda pak zahvalila na plaketi, koja joj, kako je rekla, puno znaci te ju tjera da bude još i bolja.

"Meni niš ni teško. Uz sina koji je pozitivac ne moren grdo gledati na stvari. Svi smo mi doma vec dobro uhodana ekipa kojoj je život jako lip i niš ne bismo mijenjali. A sve one koji stalno kukaju pozvala bih poli nas da vide kako se živi", porucila je Miranda.


Podijeli: Facebook Twiter