MIP predložio Saboru da Sabi skine imunitet

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Saborsko Mandatno imunitetno povjerenstvo (MIP) danas je bez rasprave i jednoglasno predložilo Hrvatskom saboru da skine imunitet SDP-ovu zastupniku i vukovarskom gradonačelniku Željku Sabi.

Odobrenje za pokretanje i vođenje kaznenog postupka protiv Sabe predložio je DORH, po zahtjevu Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru, a zbog kaznenog djela protiv imovine pronevjerom i kaznenog djela protiv službene dužnosti poticanjem na zloporabu ovlasti.

Sabu se tereti da je od srpnja 2005. do rujna 2009. dio prikupljenog novca za osiguranje boravka vukovarske djece na moru zadržao za sebe, a radi se o 76.560 kuna, rekla je predsjednica MIP-a Gordana Sobol.

Tereti ga se i da je poticao na zloporabu ovlasti i položaja, naime od direktora komunalne tvrtke u Vukovaru tražio je da zaposli Srđana Šijakovića, iako je znao da su sva radna mjesta popunjena.

Sobol je potvrdila je da je Sabi već jednom skinut imunitet (za slučaj podmićivanja vukovarskih gradskih vijećnika), ali i pojasnila da se skidanje imuniteta odnosi samo na ono kazneno djelo za koje je traženo odobrenje. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter