MIP: Marija Lugarić od danas opet saborska zastupnica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) odlučilo je da Mariji Lugarić (SDP) s današnjim danom počinje teći zastupnički mandat, koji je stavila u mirovanje zbog dužnosti zamjenice ministra znanosti, obrazovanja i sporta, s koje je razriješena prije desetak dana.

Vlada je 17. listopada razriješila Mariju Lugarić dužnosti zamjenice ministra radi odlaska na zastupničku dužnost, budući da je nakon smrti bivšeg predsjednika Hrvatskog sabora Borisa Šprema ostalo upražnjeno jedno SDP-ovo zastupničko mjesto u Saboru. Mariju Lugarić je u parlamentu do sada mijenjala Vesna Želježnjak, no budući da su od svih zastupnika Kukuriku koalicije izabranih u II. izbornoj jedinici svi ušli u Sabor, SDP je s dužnosti zamjenice ministra povukao Lugarić, te odlučio da se ona vrati u zastupničke klupe.

Na parlamentarnim izborima 4. prosinca prošle godine SDP-ovka Marija Lugarić za zastupnicu je izabrana u II. izbornoj jedinici, no s početkom ove godine mandat je stavila u mirovanje jer je imenovana na dužnost zamjenice ministra. Umjesto nje u zastupničke je klupe sjela Vesna Želježnjak, koja će, odlučio je MIP, nastaviti obnašati zastupničku dužnost, sada kao zamjenica preminulog Borisa Šprema. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter