Miodrag Čerina novi ravnatelj Studentskog centra

(N.LAZAREVIĆ)
(N.LAZAREVIĆ)

Zamjenik istarskog župana Miodrag Čerina, od milja zvan Miki, od danas je ravnatelj Studentskog centra na Sveučilištu u Puli, a županu ostaju na raspolaganju dvije dosadašnje zamjenice: Giuseppina Rajko i Viviana Benussi.

Te novine je otkrio istarski župan Valter Flego na konferenciji za novinare u sjedištu županije u Puli. Čerina je otkrio da je za ravnatelja izabran temeljem javnog natječaja na mandat od četiri godine. Najavio je da će u pulskom mini kampusu, koji se otvara za mjesec dana, unaprijediti kulturni i sportski život studenata, odnosno organizirati im slobodno vrijeme da se aktivno uključe u gradski život organizacijom i sudjelovanjem na izložbama, koncertima i sportskim manifestacijama.

- Vraćam se u školstvo s velikim ambicijama, naglasio je. Pojasnio je da je odlučio odstupiti s mjesta zamjenika župana jer mu se pogoršano zdravstveno stanje te da više nije u mogućnosti pratiti dosadašnji tempo rada u kojem nema slobodnih vikenda i večeri, a svakodnevno je na putu. Unatoč tome, najavio je da će ostati aktivan u onim povjerenstvima i projektima županije koji se tiču socijale, kulture, školstva.

Župan mu se zahvalio za protekle dvije godine provedene na mjestu njegovog zamjenika i proteklih 12 godina rada u županiji, a Čerina se na koncu ispričao svima onima kojima nije ispunio očekivanja na mjestu zamjenika župana. (P. G.)


Podijeli: Facebook Twiter