Ministrica Mirela Holy podnijela ostavku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U samo dva mjeseca premijer Zoran Milanovic ostao je bez dvoje ministara, nakon Zlatka Komadine iz Vlade odlazi i ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy.

Ona je ostavku na tu dužnost podnijela u cetvrtak popodne zbog toga što je u javnost iscurila njezina prepiska s predsjednikom uprave HŽ Holdinga Reneom Valcicem, u kojoj se raspituje za poslovnu sudbinu Heidi Mazije, supruge  SDP-ovca Gorana Mazije, clana Savjeta za zaštitu okoliša SDP-a.

U svom pismu ostavke, koje je tek jedna recenica, Holy objašnjava da ostavku podnosi radi toga što je "svojim nepromišljenim e-mailom nanijela politicku štetu Vladi Republike Hrvatske".

Ništa opširniji nisu bili ni u Banskim dvorima iz kojih je stiglo priopcenje u kojem stoji tek da je premijer prihvatio ponudenu ostavku. Kako doznajemo, sad vec bivša ministrica najvjerojatnije ce aktivirati svoj saborski mandat, ali ona nam to nije potvrdila.

Kad smo popodne pokušali dobiti njezinu izjavu odgovorila je tek porukom da je sve rekla u ostavci. Tko ce naslijediti Mirelu Holy na dužnosti ministra zaštite okoliša u cetvrtak u Vladi nitko nije mogao reci.

Tako je nakon nepunih šest mjeseci završila ministarska karijera Mirele Holy koja nije nastradala zbog nekog poteza u svom resoru, pa cak ni zbog imenovanja Sanje Kalambura na mjesto šefice Fonda za zaštitu okoliša i energetsku ucinkovitost iako je protiv nje podignuta pravomocna optužnica.

Holy je smijenjena zato što je Valcicu poslala e-mail u kojem ga "moli da razmotri mogucnost da Heidi Maziju zadrži na nekom radnom mjestu u HŽ-u s obzirom da je maknuta s mjesta poslovne tajnice predsjednika uprave", a strahuje da ju se, iako je na  sadašnje radno mjesto primljena temeljem natjecaja za vrijeme bivše vlasti, pogrešno veže uz politicko imenovanje pa se boji raskida ugovora o radu.

Valcic je na to odgovorio da je promjena poslovne tajnice samo poslovna odluka, a da Heidi Mazija nece biti zakinuta niti za jedno svoje pravo, što samo po sebi iskljucuje raskid ugovora o radu, a posebno bilo kakvu primisao o šikaniranju ili osveti.


Podijeli: Facebook Twiter