Ministrica Holy prijavila prijetnje smrcu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy prijavila je policiji da je izvrguta prijetnjama smrcu, a Ministarstvo unutarnjih poslova obavlja sigurnosnu procjenu, potvrdila je u utorak glasnogovornica Marina Halužan novinarima u Splitu.

Ministrica Holy je u poslijepodnevnim satima doputovala u splitski hotel Le Meridien Lav na okrugli stol pod nazivom "Ambalažni otpad u regiji i održivost" organiziran u sklopu Svjetskih dana ambalaže što se u Splitu održavaju od 3. do 8. lipnja.

Na pitanja u vezi s prijetnjom smrcu nije željela odgovoriti, vec je novinare uputila na glasnogovornicu Halužan.

- To nisu nove prijetnje, one su postojale prije nekoliko mjeseci, a strucne službe koje su za to zadužene rade svoj posao i nakon toga one ce odrediti mjere, ako to bude potrebno, rekla je Halužan.

Na upit na koji je nacin ministrica izvrgnuta prijetnjama, Halužan je kazala da se ne može o tome detaljno govoriti, ali je podsjetila da je ministrica prije nekoliko mjeseci rekla da joj se prijeti telefonski i poštom.

Na upit jesu li te prijetnje povezane s najavama o uvodenju reda u sustav otkupa PET ambalaže, kao što to pišu neki portali, Halužan je istaknula: "Nije na nama da to procjenjujemo, jer za to u ovoj državi postoje tijela koja to rade i službe koje to obavljaju".


Podijeli: Facebook Twiter