Ministri: Svi smo mi zamjenjivi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski ministri ocijenili su danas da će odlazak ministra gospodarstva i prvog potpredsjednika Vlade RH Radimira Čačića biti velika šteta, ali i da je svaki ministar u Vladi zamjenjiv, pa tako i Čačić. 

"Svi smo mi zamjenjivi", odgovorio je uoči sjednice Vlade ministar financija Slavko Linić na pitanje novinara hoće li se naći kvalitetna zamjena za ministra Čačića. 

Novinari su se zanimali i hoće li to biti ministar Ivan Vrdoljak, a Linić je istaknuo kako će na to odgovoriti premijer Milanović. "Nisam predsjednik Vlade i svoje mišljenje zadržavam za sebe. Predsjednik Vlade će odgovoriti na to i mislim da ima rješenja. Kadrovske politike se dogovaraju na razini najvišeg rukovodstva, a sve ostalo bi bio neozbiljan komentar", kazao je Linić.

Ministricu vanjskih i europskih poslova Vesnu Pusić novinari su pitali hoće li ona biti potpredsjednica Vlade. 

"To vam ja ne mogu izjaviti. Imamo sastanak predsjedništva HNS-a danas popodne, a nakon toga i konferenciju za novinare. Tada ćemo znati sve odluke koje stranka donese i priopćiti ih, a naravno, dogovaramo se i s našim koalicijskim partnerima", naglasila je Pusić.

"To je, u svakom slučaju, teška i loša situacija. Suočili smo se s njom, takva je, kakva je", dodala je ministrica Pusić istaknuvši kako će Vlada funkcionirati i normalno raditi svoj posao. "A da je to gubitak i za zemlju - u smislu Čačićeva angažmana na gospodarskim projektima, po mom mišljenju, tu nema sumnje", ocijenila je je Pusić.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić bio je kratak: "Sve vam je rekao ministar Čačić".

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović kazao je kako je hrvatska Vlada dovoljno jaka da ni jedan odlazak ne može poremetiti njezin rad. "Nezamjenjiv je samo jedan čovjek - premijer. Sve ostalo se može nadoknaditi", rekao je Jovanović. 

Ministar turizma Veljko Ostojić je ocijenio da je Čačićev odlazak velika šteta i za Vladu i za gospodarstvo. "Mislim da će se osjetiti njegovo odlazak. Često se u životu događa da se ljudi cijene tek kad ih nema u politici", dodao je.

Potpredsjednica Vlade i ministrica Milanka Opačić rekla je kako je Čačić imao silnu energiju koja je bila veliki motor u trenutku kada ubrzano rade, i kada se očekuje da u godinu ili dvije naprave sve ono što se nije radilo u proteklih osam godina. "Falit će ta energija", rekla je Opačić.

Do kraja tjedna će sve biti usklađeno između predsjednika Vlade RH Zorana Milanovića i onoga tko će biti ili vršitelj dužnosti u HNS-u ili zadužen ispred stranke za razgovore, te ćemo vrlo brzo imat ćemo sva mjesta ponovno popunjena, izjavila je Opačić. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter