Ministri Mrsić i Maras udarili na Bernardića

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministri Mirando Mrsić i Gordan Maras predali su jučer u prostorijama zagrebačkog SDP-a u Praškoj ulici izjavu da se namjeravaju kandidirati za šefa te organizacije stranke.

- Imam viziju i organizacijske sposobnosti, te ono što je najvažnije - sposobnost da mogu ujediniti gradsku organizaciju. Treba nam zaokret, trebamo zadobiti povjerenje građana Zagreba. Očekujem podršku članova koji žele promjene i prestanak podjela, da povratimo povjerenje građana i pobijedimo na sljedećim lokalnim izbora i u utrci za gradonačelnika i za Gradsku skupštinu. Želim vratiti socijaldemokraciju u Prašku 2, rekao je Mrsić.

Maras je naglasio da je njegova kandidatura za šefa zagrebačkog SDP-a "de facto kandidatura za gradonačelnika Zagreba za izbore 2017.".

- Iza sebe imam profesionalno iskustvo, u naponu sam snage. Rođeni sam Zagrepčanin koji ovaj grad voli više od svega. Živio sam u Zagrebu i išao na tekme Dinama. SDP u Zagrebu ponovo mora postati vladajuća stranka. Poruka svima, zajedno za Zagreb, i zajedno ćemo vratiti stranku na one pozicije na kojima je bila, rekao je Maras.

Obojica su se referirala na način na koji se stranku u Zagrebu dosad vodio njen predsjednik Davor Bernardić. Tako je Mrsić rekao da će on i njegovi suradnici omogućiti članovima stranke da vjeruju da "stižu promjene", te da će vođenje gradske organizacije preuzeti oni koji "garantiraju da ovaj put na koji smo krenuli neće biti vezan uz spletke, potkupljivanje i zapošljavanja". (Z. CRNČEC/Novi list)
 

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter