Ministarstvo turizma sufinancira škole

Sredstva su namijenjena srednjim turističko-ugostiteljskim školama (J. PREKALJ/arhiva)
Sredstva su namijenjena srednjim turističko-ugostiteljskim školama (J. PREKALJ/arhiva)

S ciljem podizanja kvalitete ugostiteljsko-turističkih kadrova, a time i jačanja ukupne turističke konkurentnosti Hrvatske, Ministarstvo turizma objavilo javni poziv za sufinanciranje troškova izrade projekata srednjim turističko-ugostiteljskim školama "Promocija zanimanja 2013." Sredstva su namijenjena za srednje turističko-ugostiteljske škole, odnosno za projekte koje će voditelji projekata (profesori) izrađivati zajedno s učenicima, pri čemu tim mora biti sastavljen od najmanje pet učenika.

Sredstva će se dodjeljivati za projekte kojima će se osmisliti novi turistički proizvod, kao i za jačanje ukupne konkurentnosti destinacije u kojoj se škola nalazi. Također, jačanje konkurentnosti ljudskih potencijala u suradnji s privatnim sektorom, novi oblici promocije i unaprjeđenje procesa upravljanja destinacijom, ovogodišnje su teme za koje će se moći kandidirati projekti, a ukupno je osigurano 200 tisuća kuna.

Iznos zatraženih sredstava ne može biti viši od 15 tisuća kuna ako se prijavljuje jedna škola, odnosno 25 tisuća kuna ako se prijavljuju dva ili više partnera. Kod odabira projekata u obzir će se uzimati njihova usklađenost sa Strategijom razvoja turizma Republike Hrvatske do 2020. godine, a prioritete za dodjelu bespovratnih sredstava imat će, između ostalog, i projekti koji uključuju suradnju s institucijama i ostalim dionicima iz javnog, privatnog i civilnog sektora, zatim oni koji su usklađeni s 11 tematskih ciljeva za korištenje EU-fondova u financijskoj perspektivi 2014. - 2020. te oni koji se prijavljuju kroz partnerstvo.

Natječaj je otvoren do 13. svibnja 2013. godine, a više informacija o programu i potrebnoj dokumentaciji za kandidiranje projekata nalazi se na web-stranicama Ministarstva turizma www.mint.hr (B. BAN)


Podijeli: Facebook Twiter