"Ministarstvo" turizma smjestiti u stari grad

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Plan o izgradnji sjedišta istarskog "ministarstva" turizma na poreckom Trgu slobode te odnos Grada Poreca prema poduzetnicima bila je tema konferencije za novinare koju su u cetvrtak održali predstavnici poreckog HDZ-a.

Oni podržavaju ideju o izgradnji zgrade turisticke zajednice u Porecu, ali se ne slažu s odabranim arhitektonskim rješenjem i lokacijom tog objekta, koji bi, smatraju, morao imati autohtoni izgled podneblja, rekao je njihov predsjednik Filip Stopic.

- To sve možemo imati zamijenimo li predvidenu lokaciju s jednom od lokacija u starom gradu koji je ionako zaboravljen i prepušten sam sebi. S tim bi taj dio grada oživio uz sve posjete i dolaske raznih poslovnih i politickih delegacija, rekao je Stopic. Dodao je da u ovom projektu vide ponavljanje iste greške koja se dogodila kod biranja lokacije i izgradnje dvorane Žatika, koja nakon utrošenih milijuna još uvijek nije završena prema planu i s obecanim sadržajima.

Tajnik stranke Dražen Prgic osvrnuo se na, kako je rekao, loš odnos Grada prema obrtnicima i poduzetnicima. Dodao je da je Grad Porec najveci poslodavac u gradu koji vodi brigu svojim zaposlenicima i diže kredit da bi na vrijeme osigurao sredstva za isplatu dohodaka, dok s druge strane zaboravlja obrtnike i poduzetnike kod kojih je zaposleno više tisuca radnika koji svojim radom pune gradski proracun.

- Smatramo da Grad treba o svima podjednako voditi racuna, pa makar i smanjivanjem fiskalnih nameta kao što je spomenicka renta i drugi nameti. U ovim kriznim vremenima važna je svaka pomoc za ocuvanje radnih mjesta pa makar bila mala. Poseban naglasak stavljamo na obiteljske obrte gdje su zaposleni i od kojih žive cijele obitelji, rekao je Prgic.

Na novinarsko pitanje koje konkretne poteze predlažu za olakšanje poslovanja obrtnicima Prgic je rekao da smatraju da bi se obrtnicima koji rade u sezoni trebalo smanjiti poreze na obrt, komunalnu naknadu te najam poslovnih prostora kako je to nedavno ucinio Grad Umag. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter