Ministarstvo turizma s 20 milijuna kuna sufinancira plaže i centre za posjetitelje

Ivanka Flego, Ljubica Kajin i Sanja Rupena (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Ivanka Flego, Ljubica Kajin i Sanja Rupena (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Ministarstvo turizma ove godine s 20 milijuna kuna bespovratno sufinancira 46 razvojnih projekata - plaže, centre za posjetitelje i interpretacijske centre s ciljem jačanja destinacija i povećanja konkurentnosti turizma, izvijestili su u petak iz Ministarstva.

Sufinanciranje se provodi u sklopu Programa razvoja javne turističke infrastrukture, na temelju natječaja na kojem su odabrani projekti za dodjelu bespovratnih sredstava.

Podržat će se projekti poput interpretacijskog centra Dravski zlatari u općini Donji Vidovec, Kuća tradicijske gastronomije u općini Tar Vabriga, plaže Val de Lesso u Rovinju, Brodarice kod Šibenika, Vruja u Vodicama i drugi.

"Javna turistička infrastruktura sastavni je dio turističke ponude svake destinacije i iznimno je važno da se u to kontinuirano ulaže. Kroz ovaj program ove godine dodjeljujemo gotovo 20 milijuna kuna za ukupno 46 projekata kroz koje će naše primorske i kontinentalne destinacije postati još privlačnije, atraktivnije i kvalitetnije", poručio je ministar turizma Gari Cappelli.

Podsjeća da je opći cilj Programa razvoja javne turističke infrastrukture poticanje konkurentnosti hrvatskog turizma uz afirmaciju Hrvatske kao jedne od vodećih međunarodnih turističkih destinacija, kao i a se sufinanciranjem projekata javne turističke infrastrukture potiče stvaranje nove atrakcijske osnove i ravnomjernija prostorna distribucija potražnje, generiraju novi motivi dolaska te potiče rast turističke potrošnje.(Hina)


Podijeli: Facebook Twiter