Ministarstvo s 4,5 mil. kn sufinancira uređenje istarskih plaža

Počinje uređenje poznate medulinske Bjece (Snimio Neven LAZAREVIĆ)
Počinje uređenje poznate medulinske Bjece (Snimio Neven LAZAREVIĆ)

Devet istarskih javnih turističkih projekata dobilo je putem zadnjeg natječaja Ministarstva turizma iz Fonda za turizam pet milijuna kuna bespovratnih poticaja. Najviše novaca išlo je na plaže - 4,5 milijuna. Tako je Istarska županija dobila 800 tisuća kuna za uređenje plaže Bolnica 1 u Rovinju podno tamošnje bolnice.

Novigrad je za uređenje svoje Rivarele dobio pola milijuna, a Vodnjan za plažu u Peroju 554 tisuće kuna. Općina Medulin za preuređenje pješčane plaže Bjeca dobila je 519 tisuća kuna, dok je Grad Poreč dobio novac za uređenje dviju svojih plaža - za uređenje sjeverne gradske plaže u uvali sv. Marin 377,7 tisuća kuna, a za projekt uređenja plaže u uvali Peškera 400 tisuća. Rovinj i Funtana dobili su po 700 tisuća kuna za svoje plaže. Tim novcem Rovinj će urediti plažu Val de Lesso (Borik), a Funtana onu od uvale Perila do autokampa Bijela Uvala. U ovom krugu natječaja jedini projekt koji je još dobio novac, a nije vezan za plaže, je pazinski Inspirit Fantasy Park u Pazinu koji je dobio pola milijuna kuna.

- Jedan od temelja razvoja hrvatskog turizma su investicije. Pri tome veliku važnost imaju investicije u javnoj turističkoj infrastrukturi, koje su prijeko potrebne za daljnji razvoj destinacija i povećanje konkurentnosti, a upravo je ovaj program u skladu s tim ciljevima. Područja financiranja su objekti javne infrastrukture kojima se unapređuje konkurentnost turističkih destinacija kroz razvoj različitih oblika turističkih ponuda i najperspektivnijih turističkih proizvoda kao što su kulturni, sportski, zdravstveni, poslovni i drugi oblici turizma. (Barbara BAN)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU

 

 


Podijeli: Facebook Twiter