Ministarstvo s 400.000 kn podupire projekte strukovnih škola

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Ministarstvo turizma objavilo je javni poziv za promociju turističkih zanimanja i jačanje kompetencija, temeljem kojeg će sufinancirati projekte srednjih strukovnih škola u ukupnom iznosu od 400 tisuća kuna, izvijestili su u petak iz Ministarstva.

"Sredstva smo osigurali za različite turističke projekte i inicijative strukovnih škola, od stvaranja turističkih proizvoda, promocije i uvođenja IT komunikacijskih tehnologija do razvijanja regionalnih obrazovnih centara i suradnje s međunarodnim centrima izvrsnosti", poručuju iz Ministarstva.

Javni je poziv otvoren do 20. travnja, a kao i prijašnjih godina, cilj mu je poboljšanje kvalitete ugostiteljsko-turističkih kadrova i općenito srednjeg strukovnog obrazovanja za turizam.

U sklopu tog poziva bespovratnu će financijsku potporu dobiti odabrani projekti škola koji pridonose jačanju konkurentnosti destinacije u kojoj se škola nalazi, a koji su temeljeni na međusektorskom povezivanju, zaštiti okoliša i uvođenju novih tehnologija, zatim za projekte nastale u suradnji s drugim obrazovnim sektorima u svrhu razvoja turizma, za projekte jačanja konkurentnosti ljudskih potencijala kroz razvijanje regionalnih srednjoškolskih centara obrazovanja, trening centara, povezivanje s međunarodnim obrazovnim centrima izvrsnosti i dr.

Iz Ministarstva napominju da će kod odabira projekata u obzir uzimati usklađenost sa Strategijom razvoja turizma RH do 2020., a prioritet će imati i projekti koji uključuju suradnju s institucijama i ostalim dionicima iz javnog, privatnog i civilnog sektora, zatim projekti koji su usklađeni s 11 tematskih ciljeva za korištenje EU fondova u financijskoj perspektivi 2014.-2020. te oni koji se prijavljuju kroz partnerstvo (dvije ili više škola zajedno).

Od 2009. do 2015. Ministarstvo turizma je kroz program Promocija zanimanja ukupno izdvojilo gotovo 2,4 milijuna kuna. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter