Ministarstvo poljoprivrede povlači još dva proizvoda

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iz Ministarstva poljoprivrede izvijestili su u srijedu potrošače kako su uslijed pojačanog nadzora veterinarske inspekcije utvrdili salmonelu u proizvodu "Smrznuti pileći file prsa A klasa" iz Poljske, proizvedenog za Metro Cash & Carry Zagreb, i u proizvodu "Pureća prsa - svježa", iz Italije u trgovačkom lancu "Kaufland Hrvatska" te se ti proizvodi povlače s tržišta.

Uslijed pojačanog nadzora veterinarske inspekcije u proizvodu "Smrznuti pileći file prsa A klasa", 500 grama, s rokom trajanja do 14. srpnja 2017., proizvođača Zakłady Mięsne "UNIMIĘS“ iz Poljske i proizvedenog za Metro Cash & Carry, Zagreb utvrđena je bakterija Salmonella serovar enteritidis. Proizvod nije u skladu s Uredbom Komisije (EZ) br. 2073/2005 od 15. studenoga 2005. o mikrobiološkim kriterijima za hranu, stoji u priopćenju Ministarstva poljoprivrede.

Ministarstvo obavještava potrošače da je uslijed pojačanog nadzora veterinarske inspekcije i u trgovačkom lancu Kaufland Hrvatska k.d. u proizvodu "Pureća prsa - svježa", 750 grama, s rokom valjanosti 24. studenoga 2016. proizvođača AIA, S.P.A., Piazzale Apollinare Veronesi 1, 37036 S. Martino, Italija, utvrđena bakterija Salmonella serovar Kentucky.

U tijeku je nadzor veterinarske inspekcije i ukoliko se utvrdi da su proizvodi distribuirani i putem drugih trgovačkih lanaca o tome će javnost biti pravovremeno obaviještena. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter