Ministarstvo platilo za film bez ugovora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vlasnica Fimi-medije Nevenka Jurak u svom je iskazu pred USKOK-om ustvrdila kako je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture platilo film »Prometna renesansa Hrvatske«, iako nikad nije sklopilo ugovor o izradi tog filma. Kako je Novi list vec izvijestio, Ministarstvo je za taj film platilo oko pola milijuna kuna. No, premda se cinilo da je za izradu filma sklopljen ugovor, prema svjedocenju Nevenke Jurak iz studenog prošle godine, film je placen bez ugovora.

Dogovori oko izrade filma odvijali su se, kako tvrdi vlasnica Fimi-medije, u veljaci 2008. godine u Ministarstvu prometa. Na sastanku u Ministarstvu, na kojem su Nevenku Jurak docekali HAC-ov financijski direktor Josip Sapunar, državni tajnik Zdravko Livakovic i ministar Božidar Kalmeta , nije se razgovaralo o cijeni filma.

Nakon što je film napravljen, Nevenka Jurak poslala je ugovor u Ministarstvo, no vratio se nepotpisan. Kako tvrdi, požalila se na to ministru Božidaru Kalmeti, nakon cega je racun za film placen, ali bez sklopljenog ugovora.

Koliko je dobila za film Nevenka Jurak nije precizirala uskockim tužiteljima. Medutim, prisjetila se da su itekako dobro zaradili. Naznacila je tužiteljima da je film trajao svega sedam minuta, jer dulje trajanje promotivnih filmova izaziva pad pažnje kod publike.


Podijeli: Facebook Twiter