Ministarstvo odobrilo Općini Raša bespovratnih 230 tisuća kuna

Trgovci rekli da cijene neće dizati - do kraja veljače (Marko TODOROV/CROPIX)
Trgovci rekli da cijene neće dizati - do kraja veljače (Marko TODOROV/CROPIX)

Nakon ranije, u dva navrata dobivenih bespovratnih sredstava Ministarstva graditeljstva u ukupnom iznosu od 120 tisuća kuna, Općina Raša, je na temelju Strategije razvoja turizma Republike Hrvatske do 2020. a nakon objavljenog Javnog poziva za podnošenje zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava, temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2017. ovaj put odlukom Ministarstva turizma dobila 230 tisuća bespovratnih sredstava za projekt – Centar za posjetitelje Raša.

Ova općina bila je jedna od 46 gradova i općina, koja je kandidirala projekt pri Ministarstvu turizma, koje je pak zaključilo, da je projekt vrijedan, te je na temelju toga donijelo odluku o dodijeli bespovratnih sredstava.

"Veseli me odluka kojom se naš projekt pokazao dobrim i vrijednim financiranja, te se želim zahvaliti svima koji su pripomogli u stvaranju projekta, a posebno Ministarstvu turizma koje je taj rad i trud prepoznalo. Centar za posjetitelje Raša, je projekt kojim želimo još više oživjeti naš Raški trg, urediti prostorije novootvorene knjižnice u rudarskom štihu, opremiti jedan stan u vlasništvu općine, onako kako su nekad izgledali rudarski stanovi, te time još više pokazati današnjim i budućim naraštajima, kako je nekad izgledalo, kada je jedna od glavnih grana industrije bilo rudarenje i rudari. Prilaz centru koji će se urediti u knjižnici bit će s obzirom da se ona nalazi na katu, opremljen i uređen tako, da će pristup njemu biti omogućen osobama s invaliditetom i onima s težom pokretljivošću", rekla nam općinska načelnica Glorija Paliska.

Projekt Centar za posjetitelje Arsia bit će realiziran tijekom iduće godine. (Adriano ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter