Ministarstvo odbilo 20 tona humanitarne pomoći

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministarstvo socijalne politike i mladih nakon 24 sata natezanja odbilo je zaprimiti vagon s 20 tona humanitarne pomoći koju je Klub mladih Rijeka u koordinaciji s rektoratom Sveučilišta u Rijeci i prema napucima Hrvatskog Crvenog križa i navedenog ministarstva zaprimio, selektirao, zapakirao i otpremio na vagon Hrvatskih željeznica, istaknuo je predsjednik ove udruge Andrej Briščik.

Kako kaže, Klub mladih Rijeka organizirao je prijevoz navedene humanitarne pomoći izravno do privremenog skladišta Ministarstva u objektu Sladorane u Županji, a kao razlog zbog kojeg ne žele zaprimiti humanitarnu pomoć navedena je nemogućnost iskrcaja robe.

 – Odgovorna osoba iz Ministarstva socijalne politike i mladih, koja je odbila zaprimiti humanitarnu pomoć, glavna je tajnica Ministarstva gospođa Jasmina Mimica. S obzirom na postupke Ministarstva, hitno smo uz pomoć lokalnih vlasti organizirali prijem humanitarne pomoći u općini Drenovci, istaknuo je Briščik te je naglasio da bez obzira na ove postupke Ministarstva, Klub mladih Rijeka nastavlja s prikupljanjem humanitarne pomoći za poplavom pogođena područja do nedjelje, 1. lipnja.

Do sada je ova udruga uz pomoć više od 150 volontera u malo više od tjedan dana otpremila oko 100 tona humanitarne pomoći koja je u vlastitoj organizaciji dostavljanja na pogođena područja te distribuirana putem lokalnih organizacija Crvenog križa. (S. PUCIĆ/NL)


Podijeli: Facebook Twiter