Ministarstvo obrazovanja pokrece burzu udžbenika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Recesija i rebalans državnog proracuna ove su godine mnoge roditelje doveli u nezavidnu poziciju. Cijena kompleta novih udžbenika za jedan razred osnovne, odnosno srednje škole, krece se od jedne tisuce kuna naviše.

Da bi potrošili što je moguce manje novca, roditelji, ali i škole, u pojedinim hrvatskim županijama organizirali su razmjenu ocuvanih prošlogodišnjih udžbenika, mahom preko interneta. Tako se na internetskim forumima u Zadru, na Krku te u Slavoniji knjige razmjenjuju vec neko vrijeme, iako je i letimicnim pogledom na te web stranice lako uociti da je potražnja puno veca nego ponuda.

No, stvar bi mogla olakšati burza udžbenika. U Ministarstvu obrazovanja kažu da, uz pomoc Carneta, i oni pokrecu svoju burzu udžbenika, koja bi trebala biti potpuno funkcionalna od kraja iduceg mjeseca. Ona ce biti usmjerena na svakog ucenika pojedinacno pa ce svaki od njih moci na internetskim stranicama burze ostavljati detaljne podatke o knjigama koje nudi za razmjenu, odnosno upite za udžbenike koji su mu potrebni.


Podijeli: Facebook Twiter