Ministarstvo dodijelilo bespovratnih 150 tisuća kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, u nazočnosti ministrice Gabrijele Žalac, potpisan je ugovor o sufinanciranju projekata prema programu podrške poboljšanja materijalnih uvjeta u osnovnim i srednjim školama, a u ime Grada Pule ugovor je potpisala zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci.

Sufinancirani troškovi u iznosu 150 tisuća kuna

Grad Pula je na poziv za iskaz interesa za sufinanciranje projekata u 2017. godini kao osnivač osnovnih škola, kandidirao ukupno tri projekta, a ministarstvo je odobrilo sufinanciranje, već realizirano tijekom ljeta, adaptacije poda sportske dvorane osnovne škole Vidikovac u maksimalnom 50-postotnom iznosu, odnosno u iznosu od 150 tisuća kuna.

- Grad Pula osnivač je jedanaest osnovnih škola u kojima kontinuirano, iz godine u godinu, mladima nastojimo omogućiti najbolje uvjete za učenje i rekreaciju. Samo u ovoj godini za tu smo namjenu iz gradskog proračuna izdvojili više od 3,5 milijuna kuna. Drago mi je da je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije prihvatilo naš zahtjev i što će se ova bespovratna sredstva utrošiti za sufinanciranje poda sportske dvorane Osnovne škole Vidikovac, istaknula je zamjenica gradonačelnika.

U Osnovnoj školi Vidikovac, kao najbrojnijoj pulskoj osnovnoj školi s preko 660 učenika, tijekom ljetnih mjeseci u potpunosti je obnovljena sportska dvorana te je dodatno rekonstruiran dio temeljne kanalizacije suterena, kao i sanirani podovi četiri učionice u suterenu škole, za što je iz gradskog proračuna izdvojeno više od pola milijuna kuna.

Programu podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u osnovnim i srednjim školama, kojeg je provelo nadležno Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, koncipiran je kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine i predstavlja podršku jačanju socijalne kohezije i održivog razvoja kroz ulaganje u izgradnju, nadogradnju, rekonstrukciju, obnovu, sanaciju i adaptaciju osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj kojima su osnivači jedinice područne (regionalne) i jedinice lokalne amouprave.

Ovog ljeta uloženo 3,5 milijuna kuna

Prihvatljive aktivnosti programa bile su aktivnosti na izgradnji, nadogradnji, rekonstrukciji, obnovi, sanaciji, adaptaciji i opremanju fiksnom opremom prihvatljivih objekata ili dijelova objekata te one aktivnosti na nastavku odnosno završetku već započetih projekata. Najviši ukupni iznos sufinanciranja ministarstva po korisniku, mogao je iznositi pet milijuna, a najviši udjel ministarstva u sufinanciranju prihvatljivih aktivnosti na pojedinom objektu mogao je biti 50 posto prihvatljivih troškova. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter