Ministarstvo diskriminira one koji su drugačiji

Snežana Andrejev Majcan
Snežana Andrejev Majcan

Forum žena SDP-a Buzet oštro je osudio čestitku koju je Ministarstvo socijalne politike i mladih objavilo na svojim mrežnim stranicama povodom Međunarodnog dana obitelji.

- Za nas ne postoje pogrešni, neprirodni ili krivi oblici obitelji te je svaka vrsta obitelji ispravna dok god pojedincu pruža mogućnost da ostvari svoje pravo na slobodu i ispunjenje svih potencijala. Također, ponavljamo da je obitelj samo jedna od sfera u kojoj se žene ostvaruju jednako kao i muškarci. Ministarstvo svojim priopćenjem bez presedana diskriminira one koji su drugačiji i koji ne odgovaraju konzervativnom poimanju svijeta o "normalnoj katoličkoj" obitelji - istaknula je predsjednica Foruma žena SDP-a Buzet Snežana Andrejev Majcan.

Majcan je također naglasila da je svojom izjavom: "Feministički i LGBT prijedlozi proizišli iz 'rodnih studija' imaju suprotan odnos prema braku i obitelji. Po njima je brak plod miješanja države u privatnost i društvo bi po njima bilo savršenije kada braka uopće ne bi bilo. Obitelj kakvu zamišljaju bila bi sačinjena od djeteta, te jedne ili nekoliko odraslih osobe koje su na dulje ili kraće vrijeme za to dijete preuzele odgovornost", ministrica izvršila napad na sve obitelji koje su različite, kao i napad na sve one koji se zalažu za ravnopravnost svih, pa tako i žena, lezbijki, gejeva, biseksualnih i transrodnih osoba u društvu. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter