Ministarstvo Čačiću ne dozvoljava rad u Lučkoj upravi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministarstvo pravosuđa najavilo je danas da će negativno odgovoriti na zamolbu pulske Lučke uprave koja je željela iskoristiti stručnost bivšeg prvog potpredsjednika Vlade Radimira Čačića i zaposliti ga dok služi zatvorsku kaznu u Valturi zbog izazivanja prometne nesreće s dvoje poginulih.

Povodom medijskih napisa o molbi pulske Lučke uprave za zapošljavanjem Radimira Čačića Ministarstvo pravosuđa je na svojim internetskim stranicama objavilo da ne postoje zakonske mogućnosti za udovoljavanje molbi Lučke uprave Pula te da će na nju negativno odgovoriti.

Ministarstvo objašnjava da zakonom nije predviđeno privremeno zapošljavanje zatvorenika izvan kaznionice na inicijativu poslodavca.

Nakon što je nedavno objavljeno da Čačić slobodno vrijeme na izdržavanju kazne u Valturi krati vježbanjem golfa, mediji su objavili da je pulska Lučka uprava zatražila odobrenje da ga zaposli.

Ravnatelj Lučke uprave Donald de Gravisi potvrdio je danas da je osobno prije 15 dana Ministarstvu pravosuđa poslao dopis u kojem je zatražio da se bivšemu prvom potpredsjedniku Vlade Radimiru Čačiću koji u Valturi izdržava kaznu, omogući rad za opće dobro u Lučkoj upravi.

Govoreći o Čačiću, ocijenio je kako je riječ o čovjeku koji ima veliko iskustvo u velikim poslovima, a u Lučkoj upravi mogao bi biti angažiran na izgradnji budućega putničkog terminala u Valelungi te na obnovi pulskoga lukobrana koji je već dvadeset godina u lošem stanju.

Bivši prvi potpredsjednik Vlade u kaznionici otvorenog tipa u Valturi služi 22-mjesečnu zatvorsku kaznu zbog izazivanja prometne nesreće u Mađarskoj. Nakon isteka najmanje polovice kazne Čačić može tražiti prijevremeni otpust, a izrečena mu je i zabrana upravljanja vozilom na tri godine. (Hina)


 


Podijeli: Facebook Twiter