Ministarstvo: Brijuni rivijera ne ide u privatizaciju

(Arhiva GI)
(Arhiva GI)

Unazad dva mjeseca u medijima se po drugi put pojavila informacija da se tvrtki Brijuni rivijera sprema privatizacija. Po pisanju Hine, šest turističkih tvrtki u državnom vlasništvu, među kojima i Brijuni rivijera, privatizirat će se bilo kroz natječaje za prodaju dionica, ESOP program (radničko dioničarstvo) ili neki drugi model, a te je informacije navodno iznio sam ministar turizma Darko Lorencin.

Međutim, u resornom Ministarstvu danas opovrgavaju pisanje spomenute novinske agencije. Glasnogovornica ministarstva Eva De Zan veli "da je Brijuni rivijera trgovačko društvo posebne namjene te je kao takvo navedeno i u Katalogu investicija i neće se privatizirati".

- Hini smo poslali zamolbu za ispravak netočnih informacija, s obzirom na to da nije jedina pogrešna informacija objavljena u današnjem tekstu, rekla je De Zan. Poznato je da je osnivač Brijuni rivijere Republika Hrvatska, koja ima 67 posto udjela u ukupnom temeljnom kapitalu, dok preostalih 33 posto ima Istarska županija. (D. B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter