Ministar Vrdoljak: HNS ne izlazi iz Vlade

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak poručio je danas iz Omiša da HNS ne izlazi iz Vlade jer je ta stranka čvrst koalicijski partner.

- Ne, HNS ne izlazi iz Vlade. Odakle vam to? Mi smo čvrst koalicijski partner, rekao je Vrdoljak odgovarajući na novinarsko pitanje hoće li HNS izaći iz Vlade. Na dodatno novinarsko pitanje kakvi su odnosi u Vladi između HNS-a i SDP-a ministar Vrdoljak je odgovorio: "Mi smo čvrst partner i to znači vjerojatno da su dobri odnosi".

Na pitanje treba li Državno odvjetništvo što poduzeti nakon jučerašnjih izjava bivšeg ministra financija Slavka Linića, u kojima je oštro optužio predsjednika Vlade Zorana Milanovića, ministar Vrdoljak je odgovorio: "Ja ću ponoviti riječi bivšega predsjednika - neka institucije rade svoj posao".

Vrdoljak odbio je odgovoriti na pitanje u vezi sa sukobom Linića i Milanovića rekavši da to nema namjeru komentirati.

U vezi sa stanjem na poplavljenim područjima u Slavoniji ministar je rekao da predstavnici Ministarstva graditeljstva obilaze kuće te da je stanje katastrofalno.

- Vratit ćemo im sve, poručio je Vrdoljak i dodao da kuće nisu najvažnije, nego ljudski životi.

- Izgubili smo par života, ali, s obzirom na potencijal kakav je bio, dobro je da nije bilo gore, možda smo mogli i ovo nekako spasiti, nemam pojma, popravit ćemo im to, rekao je.

- Država na tome mora pokazati funkcionira li ili ne. Građani su pokazali da funkcioniraju i hvala im na tome, pa i mi smo pokazali i pokazujemo sada - tamo su svaki dan stotine ljudi koji pokušavaju pomoći, istaknuo je Vrdoljak.

Danas je u bio u HE Zakučac kod Omiša, gdje je puštanjem u rad drugog agregata obilježen završetak druge etape rekonstrukcije te hidroelektrane. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter