Ministar Varga posjetio gradilište pulske bolnice


Ministar zdravlja Siniša Varga posjetio je danas sa suradnicima i sanacijskom upraviteljicom pulske Opće bolnice Irenom Hrstić te istarskim županom Valterom Flegom i pulskim gradonačelnikom Borisom Miletićem Opću bolnicu Pula.

Zajednički su obišli gradilište nove bolnice na lokaciji u Zagrebačkoj. Varga je pritom istaknuo da je zadovoljan što je, nakon više godina samo priče, ova Vlada napokon krenula s radovima.

- Impresioniran sam viđenim, mada moram priznati da nisam iznenađen time kako napreduju radovi jer svako toliko pogledam tijek radova putem web-kamere, rekao je Varga i dodao da sve ide prema planu, a neki dijelovi grade se i brže od planiranog. 

Na upit novinara osvrnuo se i na pozitivno poslovanje pulske bolnice rekavši da je takvo poslovanje rezultat profesionalne uprave i novog modela upravljanja te da je zadovoljan i što pulska bolnica pruža pacijentima sve više usluga.

Sanacijska upraviteljica Hrstić kazala je da će se uskoro moći raspisati i natječaji za opremanje bolnice za što će se tražiti i alternativni načini financiranja, poput europskih fondova, a da će otvaranje nove bolnice sigurno donijeti i nova radna mjesta.

Ministar Varga sa suradnicima obišao je i zgradu psihijatrije koja se trenutno adaptira. Voditelj odjela dr. Ivica Šain kazao je pritom da će radovi na krovu biti gotovi za 20-ak dana, a uskoro će se ugraditi i dizalo. Na radove na Odjelu psihijatrije utrošit će se dva milijuna kuna, od čega je Ministarstvo dalo 1,9 milijuna, a Grad Pula 160 tisuća kuna. (B. PETROVIĆ, snimio N. LAZAREVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter