Ministar turizma Veljko Ostojić podnio ostavku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministar turizma Veljko Ostojić podnio je ostavku.

Ta tema dolazi na dnevni red nakon što su mediji objavili da je Veljko Ostojić upoznat s detaljima kupoprodaje zemljišta u Balama čija je vrijednost višestruko porasla nakon urbanizacije te da je njegova šogorica, navodno u njegovoj nazočnosti, zemljište platila "na ruke" više nego što je prijavljeno Poreznoj upravi, oštetivši tako državni proračun.

Ostojić: Podnosim ostavku zbog pritisaka na mene

"Podnosim ostavku na mjesto ministra turizma u Vladi Republike Hrvatske zbog pritisaka koji se posljednjih dana vrše na mene, a koji su rezultat neutemeljenih optužbi i neistina. Hajka ovakvih razmjera onemogućuje mi da svoj posao obavljam na razini profesionalnosti koju smo moj tim i ja uspostavili u Ministarstvu u proteklom razdoblju", kaže se u izjavi ministra Veljka Ostojića koju prenosi Ministarstvo turizma.

"Nadam se da će Ministarstvo, zbog dobrobiti ove zemlje, nastaviti istim smjerom kojim smo krenuli te da će nastaviti projekte koje smo započeli", izjavio je kratko Ostojić.

Premijer Milanović prihvatio Ostojićevu ostavku

Nakon razgovora s ministrom turizma Veljkom Ostojićem, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović prihvatio je njegovu ostavku, priopćeno je iz Vlade.

"Koalicija je postavila visoke etičke standarde za članove Vlade i od njih ne misli odstupiti. Očekujemo da IDS predloži novog kandidata za ministra turizma", kaže se u priopćenju.

Jakovčić: Odluka je na Predsjedništvu IDS-a

Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić rekao je da će Predsjedništvo stranke poslijepodne odlučiti hoće li IDS ostati ili izaći iz vladajuće koalicije te da on ne želi prejudicirati odluku.

"Ne želim prejudicirati ničiju odluku pa tako ni odluku Predsjedništva stranke. Uostalom, treba još vidjeti hoće li IDS ostati ili izaći iz vladajuće koalicije te shodno tome hoće li ponuditi novog kandidata za ministra turizma", rekao je Jakovčić.

Kajin: Ovo je bilo očekivano

Saborski zastupnik i kandidat za istarskog župana na lokalnim izborima Damir Kajin rekao je da je ostavka ministra turizma Veljka Ostojića očekivana te poručio da Istra ne smije biti "talac politike" predsjednika lDS-a Ivana Jakovčića.

"Iz Vladinog priopćenja kojim je IDS-u ponuđeno da predloži novog kandidata za ministra turizma vidljivo je da nitko nema ništa protiv IDS-a, a kamoli protiv Istre, već je eventualno protiv određenog ponašanja", istaknuo je Kajin. Dodao je da Istra "nije danas ugrožena izvana, već iznutra" te da nju zasigurno, kako je rekao, "ne ugrožava Zagreb, kako to pokušava prikazati Jakovčić". (Hina)

U nedjelju presica Ostojića

Na današnjoj prijepodnevnoj konferenciji za novinare u Puli, na kojoj se kao nezavisni kandidat za Europarlament obratio istarskoj javnosti, Jakovčić nije želio ništa konkretnije reći vezano za ostavku ministra turizma Veljka Ostojića. Kad je konferencija završila, u neslužbenom dijelu natuknuo je novinarima da se nešto zbiva, no da ne može ništa službeno kazati te da će o tome biti sazvana presica danas oko pet sati poslijepodne.

Od Veljka Ostojića, nakon što smo ga zamolili za izjavu za naš list, primili smo SMS da će opširniju izjavu svim novinarima dati sutra u 12 sati u Ministarstvu turizma. (V. KAPELOTO)  


Podijeli: Facebook Twiter