Ministar turizma otvorio novu medulinsku rivu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Puštanjem balona i simbolickim paljenjem javne rasvjete na rivi oznacen je završetak najveceg opcinskog projekta u proteklom razdoblju, a riva je time predana na korištenje mještanima i svim posjetiteljima Medulina.

Uz brojne okupljene, medu prvima su rivom prošetali i nacelnik Opcine Medulin Goran Buic te ministar turizma Veljko Ostojic, kojem je kao Medulincu pripala cast otvorenja rive.

- Svatko od nas kad je bio dijete imao je neke snove, a jedan od mojih snova bila je riva u Medulinu. Kad sam bio tinejdžer dolazio sam tu s prijateljima i riva je izgledala zaista loše, bila mi je želja da izgleda kao danas, rekao je Ostojic.

Buduci da je, istaknuo je, Medulin respektabilna turisticka destinacija, jedna od vodecih u Hrvatskoj, ocekuje da ce i sljedeca faza uredenja rive zapoceti što prije. Naime, tada ce, prema planovima, biti ureden potez koji pocinje kod mula od Štraminjonih i proteže se do Vižule, a na tom bi dijelu trebala biti uredena ljetna pozornica za open air dogadanja, rekao je Ostojic.

Medulin je primorsko mjesto na kojem se živi uz more, naveo je Buic, zahvalivši svima koji su sudjelovali u izgradnji rive. Istaknuo je da ugostitelji kroz kredit financiraju uredenje što pokazuje da je projekt rentabilan.

Radovi su, podsjecamo, zapoceli sredinom sijecnja, a površina uz more pod terasama povecana je s 900 na 1.287 cetvornih metara. Opcina je pak kupila paviljone i suncobrane koje je iznajmila ugostiteljima što im je bio uvjet za dobivanje koncesije.

Stoga je zakup sa 600 narastao na tisucu kuna po kvadratu cime Opcina vraca novac uložen u opremu kojoj je vrijednost ukupno 1,6 milijuna kuna, a gradevinski radovi vrijedni su 4,1 milijun kuna za što je Opcina podigla kredit. Osim paviljona, novost su i palme koje su rivi dale osvježeni, mediteranski izgled. (P. LUKEŽ; snimio M. ANGELINI )


Podijeli: Facebook Twiter