Ministar turizma Lorencin protiv referenduma o Srđu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Komentirajući održavanje referenduma o gradnji golf terena, hotela i apartmana na Srđu, ministar turizma Darko Lorencin  istaknuo je da "kakav god rezultat bio i što god da se oko tog projekta dešavalo, to ne utječe dobro na investicijsku klimu u Hrvatskoj".

- Odjeknut će negativno u investicijskoj zajednici. Bez obzira govori li se o Srđu ili bilo kojem drugom projektu, ako je nešto prisutno i definirano u prostornoplanskoj dokumentaciji na tri razine, ako su poznate određene radnje, onda ne mogu sebi objasniti iz kojega se to razloga nakon 15 godina stavlja na dnevni red na ovakav način.

Republika Hrvatska je po sigurnosti u pravne propise i legislativi od 140 zemalja bila pri samom dnu. Radimo na tome da podignemo razinu konkurentnosti. Investicije donose razvoj i radna mjesta i moramo se odgovornije ponašati u društvu kao cjelini, kazao je ministar Lorencin, koji je jučer boravio u Šibeniku te se upoznao s turističkim projektima koji se ondje realiziraju i pripremaju.

Obišavši gradilište gradske plaže Banj, tvrđavu sv. Mihovila na kojoj se sredstvima iz EU-fondova gradi ljetna pozornica te hotelsko naselje Solaris, u kojemu je upravo pri završetku obnova hotela Ivan, vrijedna 20-ak milijuna eura, istaknuo je da je "vidljiv rast kvalitete i živost na ovoj turističkoj destinaciji".

Lorencin je naglasio da je potrebno pokrenuti niz novih proizvoda putem investicija, ne bi li se ojačale predsezona i posezona, a postojeće turističke proizvode dizati na višu razinu. (L. TOMIČIĆ, Z. DELJANIN)


Podijeli: Facebook Twiter