Ministar Popijac u Uljaniku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministar gospodarstva ?uro Popijac sa suradnicima sastao se danas s Upravom Uljanika. O cemu su tocno ragovarali javnosti nije poznato. Prema dosadašnjim izjavama ministar od svih brodogradilišta pa tako i Uljanika traži program restrukturiranja. Odnosno traži se odgovor na pitanje kako prevladati krizu u brodogradnji, a s tim ce programom zatim i pred Europsku komisiju.

Prošlo je šest dana od otvaranja ponuda za privatizaciju hrvatske brodogradnje u kojem nije stigla niti jedna ponuda za Uljanik. Na koji ce se nacin provesti takozvani treci krug tek treba dogovoriti. Konacnu odluku donosi Vlada, ali tome ce prethoditi mišljenje Europske komisije i Agencije za tržišno natjecanje.

Na vijest da je ministar gospodarstva u Uljaniku, tridesetak radnika TESU-a uputilo se prema direkciji u želji da ukažu na svoj težak položaj. Nazvali su nas radnici i rekli da su u toj namjeri sprijeceni, pa su odustali. Državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva Ruder Friganovic je nakon sastanka s Upravom Uljanika otišao u TESU gdje su mu se radnici požalili na nemoguce uvjete u kojima opstaju.

Prema izjavama sindikalista ?ina Šverka i Rajka Kutlace, Friganovic je odgovorio da je Ministarstvo gospodarstva sa svoje strane odradilo sve dogovoreno pocetkom ožujka kako bi TESU dobio kredit za deblokadu racuna. No ocito to nije ucinio Uljanik sa svoje strane. Zato se sada traži rješenje drugim putem, putem Fonda za privatizaciju i Ministarstva gospodarstva.


Podijeli: Facebook Twiter