Ministar Ostojić s iračkim kolegom u Puli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić danas je boravio u Puli kao domaćin izaslanstva Iraka. Prema neslužbenim izvorima bliskim MUP-u, ministar Ostojić je u Puli ugostio iračku delegaciju na čelu s njihovim ministrom unutarnjih poslova Adnanom Al-Asadijem.

Iz istog izvora doznajemo da je visoka delegacija dvaju ministarstava posjetila Nacionalni park Brijuni te pulsko poduzeće Tehnomont. Upriličen je i ručak u pulskoj marini Veruda. Gosti marine su bili iznenađeni velikim brojem "crnih vozila" zagrebačke registracije i blindiranih automobila koji su marinom prošli munjevitom brzinom. Kako doznajemo, iračka delegacija je posjetila Pulu i zbog intencija da ulaže u industriju.

„Na Republiku Hrvatsku gledamo kao na stabilnu zemlju i oduševljeno prihvaćamo svaku suradnju s vama“, naglasio je irački ministar Al-Asadi u Zagrebu prekjučer, prvog dana posjeta Hrvatskoj, objavio je MUP.

Izaslanstvo Republike Irak boravit će u Hrvatskoj do subote, a obići će nekoliko hrvatskih gradova, gospodarske subjekte koji proizvode opremu za policiju kao i jedinice hrvatske policije na terenu. (C. B. G.)


Podijeli: Facebook Twiter